Päälavan puhujat

Juhana

Brotherus

Juhana Brotherus on Suomen Yrittäjien johtaja ja pääekonomisti. Brotheruksen tiimin vastuulla on Yrittäjien talouspolitiikan kokonaisuus. Hänet tunnetaan aktiivisena talouden kommentaattorina ja analysoijana. Hänellä on myös laaja kokemus erilaisista hallitustehtävistä yhtiöistä, säätiöistä ja yhdistyksistä.

Mikko

Hyppönen

Mikko Hyppönen on Suomen tunnetuimpia ja kysytyimpiä tietotekniikan asiantuntijoita. Hänen erikoisalueensa on tietoturva. Hän on tutkinut tuhansia virustapauksia viimeisen 20 vuoden aikana ja hänen tiiminsä on pysäyttänyt kaikki historian tärkeimmät haittaohjelmaepidemiat. Hän työskentelee tutkimusjohtajana WithSecure Oyj:ssä.

Suvi

Knaapila

Suvi Knaapila on arvostettu työoikeuden ammattilainen ja asianajotoimisto Dittmar & Indreniuksen työoikeuspraktiikan vetäjä. Suvi työskentelee laaja-alaisesti suomalaisten ja kansainvälisten organisaatioiden henkilöstöön liittyvien vaativien juridisten kysymysten parissa. Suvi avustaa asiakkaitaan muun muassa toiminnan uudelleenorganisoinneissa, sisäisissä tutkinnoissa ja oikeudenkäynneissä.

Peter

Nyman

Tapahtuman juontaa Peter Nyman. Hän on journalisti, tv-juontaja ja viestintäammattilainen. Peter on tv-urallaan voittanut lukuisia Telvis- ja Venla-palkintoja ja on juontanut mm. legendaarista Uutisvuoto-televisio-ohjelmaa.

Vesa

Puttonen

Vesa Puttonen on rahoituksen professori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hän on toiminut mm Valtion Eläkerahaston, Kirkon Eläkerahaston ja Sitran sijoitustoimikunnissa. Hän on kirjoittanut useita sijoittamiseen ja yritysrahoitukseen liittyviä kirjoja.

Arttu

Ruukki

Arttu keskittyy juristin työssään pääasiassa immateriaalioikeuksiin, sopimusjuridiikkaan, datan käyttöön sekä tekoälyn hyödyntämiseen liittyviin kysymyksiin. Erityisesti nopeasti kehittyvä tekoälyn, datan ja digitaalisten palveluiden regulaatio sekä näihin teemoihin liittyvät juridiset palvelut ja koulutus ovat Artun vastuualueella, sillä hän johtaa Fondian datatalouden asiantuntijaryhmää. Artulla on laaja kokemus sopimusprosesseista sekä erilaisten compliance -politiikkojen suunnittelusta ja jalkautuksesta. Ennen Fondiaa Arttu on työskennellyt in-house juristina konepajateollisuudessa sekä teknologiayrityksessä.

Harri 

Savolainen

Harri Savolainen, CEO, Fondia Oyj. Intohimoni liiketoiminnan vastuulliseen kehittämiseen, ihmisiin ja yhteistyöhön sekä asioiden oikein tekemiseen ajavat minua arjessani ja siksi Fondia on täydellisen yhteensopiva minulle. Olen toiminut Fondian toimitusjohtajana joulukuusta 2021 lähtien, jota ennen työskentelin Fondian talousjohtajana. Johtoryhmän jäsenenä olen ollut vuodesta 2019, jolloin Fondia urani myös alkoi.

Henna

Tolvanen

Henna Tolvanen, Group Competence Lead: Legal Tech and Design, Senior Legal Counsel; Fondia Oyj. Lakiosastojen on pysyttävä mukana teknologian, sääntelyn määrän, ja monimutkaisuuden sekä globaalien haasteiden ympäröivässä maailmassa. Tämä vaatii muutoksia myös lakiosastoilta ja tuen Fondialla asiakkaitamme heidän muutoksessaan. Minulla on ihmiskeskeinen lähestymistapa juridiikkaan ja sen muutoksiin. Yhdessä tiimini kanssa autamme asiakkaitamme muotoilemaan heidän prosessejaan ja uudistamaan perinteisiä toimintamalleja sekä löytämään juuri heille sopivaa teknologiaa prosessien tueksi.

Henna

Virkkunen

Henna Virkkunen on kokenut poliitikko, joka on vuodesta 2014 toiminut europarlamentaarikkona. Hän on urallaan keskittynyt positiivisen muutoksen edistämiseen erityisesti vihreän siirtymän, uusien teknologioiden ja innovaatiotalouden tukemisessa. Ennen europarlamenttikausiaan Henna toimi useissa ministerintehtävissä. Euroopan parlamentissa Henna kuuluu EPP-puolueeseen. Hän keskittyy ensisijaisesti kasvun ja työpaikkojen luomisen edistämiseen, pk-yritysten yrittäjyyden puolustamiseen, energiaunionin edistämiseen, kestävän ilmastopolitiikan puolustamiseen, digitaalisten yhtenäismarkkinoiden kehityksen nopeuttamiseen ja innovaatioiden edistämiseen eri sektoreilla. Hän toimii jäsenenä parlamentin teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnassa sekä liikenne- ja matkailuvaliokunnassa. EPP-ryhmän pk-yritysten verkoston yhteispuheenjohtajana hänellä on keskeinen rooli pienten ja keskisuurten yritysten etujen ajamisessa.